INTERVIEWS

Cleveroad CEO Evgeniy Altynpara’s Life Journey in App Development Sphere

December 18, 2019

Evgeniy Altynpara, CEO of Cleveroad, started his journey in the mobile app development industry in 2014, and since then, he has come a long way to guide his company to stand out one of the best app developers.

Full Interview

1. Give us a background about yourself.

Ans: I was studying computer science at university. After graduation, I was working as a freelance software developer and later in outsourcing companies. After a while, I decided to found my own company. 

2. At what instance were you convinced that you wanted to do something like the Cleveroad? 

Ans: I always knew that my career would be connected with technologies. It was my area of interest and I was simply fond of studying computer and math sciences. As I started working as a software developer, I understood too little companies provide clients with high-quality services. I decided to change that and founded Cleveroad. 

3. How important is it for the clients to build apps for both web & mobile? In your experience, do they know the advantages of one over the other?

Ans: It depends on their objectives. For example, e-commerce companies try to be present everywhere, on every platform. It helps them maintain an omnichannel customer experience and get more profit. For some companies, it’s not so important. There are a lot of startups we were working on that don’t have a web application.

In general, clients understand the pros and cons of web and mobile apps. In most cases, they also know what kind of solution their target audience would like to get. 

4. What was your first ever project and how did it perform in the market?

Ans: It was an Android project, connected with video recording on specific devices. It was early 2011 and there were no similar solutions on the market.

5. What do you consider your greatest achievement in this space to date?

Ans: The biggest achievements are our employees. We have a solid team that consists of very talented guys and it’s something that you cannot achieve in one day. Also, since I have an engineering background, I can manage a high entry level for people who would like to join the company. 

6. Do you get repeat customers? If so, what is the ratio and what do you think is the significant factor contributing to the same?

Ans: There is a certain percentage of repeat customers. But I would rather not disclose the ratio.

I believe the primary factor that makes our clients come back is the overall service quality, development, communication, management, etc. 

7. You’ve seen multiple rise and fall stories unfold. Could you point an industry vertical that outperforms the rest in terms of mobile apps?  

Ans: I can see a rising interest in cross-platform development. I think this field will be developing pretty fast in the following years. 

8. Was there an occasion throughout your journey with Cleveroad, which you retrospectively think could have been dealt with better?

Ans: I could have dealt with internal processes in the company and communication between departments better during a period of intensive growth. 

9. What are your thoughts on React Native & Flutter? Of the two, which one do you get the most client inquiries on?   

Ans: I think that the future is for cross-platform development and technologies like React Native or Flutter. At the moment, we’re getting more requests on Flutter.

10. What talent expertise do you employ in terms of new-age technologies like IoT, Blockchain, & Big Data? 

Ans: We have a background with developing interfaces for IoT solutions and are focused on preparing departments for Data Science and Blockchain directions.

11. Do you see yourself as an app seller in the foreseeable future, given the fact that you have a strong workforce to support it?

Ans: Yes, I had such thoughts. Actually, we were building some products for internal use like cost calculator, rank checker based on Google Webmaster API, email tracker, and some more. But at the moment, it’s not our key development vertical. 

12. You’ve been at this sphere for a long time, what is the one piece of advice you want entrepreneurs to take seriously?

Ans: You should understand the ins and outs of the software development process. It may be a good idea to start with freelance and release several products before founding a company.

Key Takeaways

  • Career is always connected with technologies.
  • It’s crucial to know the advantages of the web and mobile platform from the business perspective.
  • Raising a team of highly talented people can’t be achieved in one day.
  • Significant factors for user retention include service quality, development, communication, management, etc.
  • Cross-platform development is going to be one of the safest bets in the mobile app industry in the near future.
  • For startups, it’s paramount to understand the ins and outs of the software development process.
     
Twinkle <span>Product Strategist</span>
Written By

She is a writer and content marketer at MobileAppDaily. Her knack around the mobile apps is merely splendid. Her experience in the tech industry has assisted her in churning out the best and more importantly, unbiased mobile app reviews.

Interview

Interview With Coyote Jackson, Director of Product Management, PubNub

MAD Team 4 min read  

MobileAppDaily had a word with Coyote Jackson, Director of Product Management, PubNub. We spoke to him about his journey in the global Data Stream Network and real-time infrastructure-as-a-service company. Learn more about him.

Interview

Interview With Laetitia Gazel Anthoine, Founder and CEO, Connecthings

MAD Team 4 min read  

MobileAppDaily had a word with Laetitia Gazel Anthoine, Founder and CEO, Connecthings. We spoke to her about her idea behind Connecthings and thoughts about the company’s services.

Interview

Interview With Gregg Temperley, Founder Of ParcelBroker App

MAD Team 4 min read  

MobileAppDaily had a word with Gregg Temperley, Founder. We spoke to him about his idea behind such an excellent app and his whole journey during the development process.

App Development

How to Implement Artificial Intelligence and Machine Learning in an Existing App?

MAD Team 11 min read  

AI is for decision making, and ML makes the system to learn new things from data.

MAD Originals
MAD Originals

Cut to the chase content that’s credible, insightful & actionable.

Get the latest mashup of the App Industry Exclusively Inboxed

  • PRODUCTS
  • SERVICES
  • BOTH